Het was me het weekje wel

vrijdag 25 september 2015Leestijd:
Lees ook
24 november 2023

Wat heeft een vraag van Hart over dagbesteding van doen met de uitslag van de verkiezingen van afgelopen woensdag? Nogal…

9 november 2023

De samenleving is helemaal niet zo gepolariseerd als de (sociale) media ons wijsmaken. Dat is één van de lessen die…

14 oktober 2023

De wekelijkse nieuwsbrief ‘Hart op zondag’ is compleet vernieuwd. Na bijna zes jaar en 294 uitgaven werd het tijd om…

29 augustus 2023

Nog twee raadsvergaderingen zijn er te gaan tot de landelijke verkiezingen. Dringt de campagne door tot de raadszaal? Fractievoorzitter Mirjam…

27 juli 2023

Zelfmoordpreventie, behoud van bomen, geen rare naam voor de gemeentelijke kunstcollectie, meer raadsinvloed gemeenteraad bij crises, horeca in het buitengebied…

‘Het was me het weekje wel,’ besloot Gert-Jan Dröge vroeger zijn programma over het leven van bekende en bijna bekende Nederlanders. Ik kan me daar, wat afgelopen week betreft, van harte bij aansluiten.

Het was me het weekje wel.

Afgelopen maandag begon ik de week als betrokken en enthousiast gemeenteraadslid voor de PvdA in Schijndel. Dinsdagochtend was ik een eenmansfractie. En gisteren, donderdag, voerde ik voor het eerst het woord als enige raadslid van de lokale partij Hart voor Schijndel. En kreeg ik vanmorgen een sneer van de krant omdat ik in mijn gedrag eigenlijk nog gewoon PvdA-er was en nog niet veel over Hart voor Schijndel had te melden.

Goh.

Ik heb de afgelopen week nooit iets anders beweerd. De geschiedenis is bekend. Over die geschiedenis ga ik het dan ook niet meer hebben. Na het forse interview in het Brabants Dagblad (ja, ik sta achter elk woord in dat verhaal en ja, ik ben goed geciteerd) ga ik niet nog eens aan media vertellen hoe het allemaal zo gekomen is. U weet het nou wel.

Over de toekomst heb ik nog niet veel te vertellen. Ik sta grotendeels achter het programma van de PvdA, maar de paar afwijkende standpunten die ik heb, geef ik iets meer ruimte in mijn teksten en debatten. De komende weken hoop ik u daar wat meer over te kunnen vertellen.

Op de vraag of mensen lid kunnen worden, heb ik nog geen antwoord. De partij bestaat alleen nog maar in naam en in een logo, in elkaar geknipt en geplakt in tien minuten. Ben ook nog niet bij de notaris geweest om me in te schrijven als stichting, vereniging, coöperatie of wat dan ook. Ik was vooral druk met afscheid nemen van mijn PvdA, moet u weten.

Het was me het weekje wel. Het was druk, heftig en bij vlagen emotioneel. Maar het was ook een erg warme week. Want ik ontving veel steunbetuigingen en begrip. Dat is fijn. Vanaf deze plaats wil ik al die mensen hartelijk danken. Uw apps, mailtjes, Facebookberichten privé en in het openbaar, de handen die u me schudde in de raadszaal – ze hebben me er doorheen gesleept. Zeker de onverwachte bijval die ik vanuit lokale, regionale en zelfs landelijke kringen van de PvdA kreeg.

De afgelopen dagen kreeg ik er zin in. Mijn ideeën over lokale democratie, de huisvesting van de gemeentelijke organisatie, de transparantie van de lokale overheid, een meer logische en kwalitatief betere zorg en preventie van armoede – het is heerlijk om die zonder compromissen aan u, inwoners van Schijndel en toekomstig Meierijstad, aan te kunnen bieden.

U hoort nog van me.

Lees ook
24 november 2023

Wat heeft een vraag van Hart over dagbesteding van doen met de uitslag van de verkiezingen van afgelopen woensdag? Nogal…

9 november 2023

De samenleving is helemaal niet zo gepolariseerd als de (sociale) media ons wijsmaken. Dat is één van de lessen die…

14 oktober 2023

De wekelijkse nieuwsbrief ‘Hart op zondag’ is compleet vernieuwd. Na bijna zes jaar en 294 uitgaven werd het tijd om…

29 augustus 2023

Nog twee raadsvergaderingen zijn er te gaan tot de landelijke verkiezingen. Dringt de campagne door tot de raadszaal? Fractievoorzitter Mirjam…

27 juli 2023

Zelfmoordpreventie, behoud van bomen, geen rare naam voor de gemeentelijke kunstcollectie, meer raadsinvloed gemeenteraad bij crises, horeca in het buitengebied…